Novo
Srijeda, 17.01.2018.
Naslovna » Vijesti » Društvo » Održana promocija knjige “Ko još pjeva dok umire” autora Fajke Kadrića

Održana promocija knjige “Ko još pjeva dok umire” autora Fajke Kadrića

Održana promocija knjige “Ko još pjeva dok umire” autora Fajke Kadrića

U okviru programa Kulturne manifestacije “Ikre” u sali BKC-a Kalesija, dana 06.11.2014., održana je promocija knjige „Ko još pjeva dok umire“ autora Fajke Kadrića.

Uz autora, o knjizi su govorili i književnik Mehmed Đedović i Osman Halilović, profesor bosanskog jezika i književnosti.

Izdavač knjige je Gradska biblioteka Kalesije. Riječ je o zbirci priča, među kojima su i dvije priče nagrađene na nedavnim književnim natječajima Gradske biblioteke i Udruženja „Prosvjetitelj“ Srebrenica.

Kadrićeva prva knjiga

Inače ovo je Kadrićeva prva knjiga koju je napisao, a izdavač knjige Gradska biblioteka odnosno direktor ove ustanove Mehemd Hodžić ističe da je prezadovoljan saradnjom te da je prezadovoljan i posjetom na ovoj promociji.

“Riječ je o kvalitetnom štivu i mislim da svako ko je pročita bit će prezadovoljan kako je to sve Kadrić ukombinovao”, kazao je Hodžić za Kalesija online.

I sam autor je prezadovoljan posjetom na promociji knjige te je obećao da će i dalje pisati jer na taj način se neke stavri čuvaju od zaborava.

O knjizi u supertalitivima je govorio i književnik Mehmed Đedović koji je inače poznat kao “čovjek bez dlake na jeziku” koji je pohvalio autora te istakao bitnost ovakvog štiva.

Pokrovitelji:

  • Načelnik općine Kalesija
  • BKC Kalesija
  • Udruženje “Prosvjetitelj” Srebrenica

Komentariši ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*