Novo
Utorak, 16.01.2018.
Naslovna » Vijesti » Kolumne

Kolumne

Kako je plenum pobijedio sam sebe

U nekoliko posljednjih dana plenum je primjenom nedemokratskih principa uspio stvoriti imidž gori od onoga koji imaju političari. Piše: Ivana Marić Odavno bosanskohercegovačka javnost nije bila u tolikoj mjeri podijeljena kao po pitanju demonstracija, koje još traju. Jedino o čemu ... Opširnije »

Plakao sam u tišini

Piše: Muhamed Velić Svi su poraženi: i narod, i policija, i sve institucije, i svi čestiti ljudi, i zaposleni i nezaposleni, i siti i gladni. U maju 1992. Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je odbranjeno. Gorjeli su tramvaji i tenkovi na ... Opširnije »

Gdje će vam duša

Piše: Sead Zubanović Od kada je nametnut Dejtonski sporazum ne prestaju svakodnevni napadi na rahmetliju Aliju izetbegovića, potpisnika ovog dokumenta i prvog predsjednika države Bosne i Hercegovine. Što je najžalosnije, ovog skromnog, ali velikog čovjeka, najviše napadaju eminentni Bošnjaci, ljudi ... Opširnije »

Prevaranti obećavaju azil u Francuskoj

Piše: Muhamed Mahmutović Direktori škola u BiH potvrđuju ispisivanje djece, čiji roditelji traže azil u EU, a naposlijetku ostaju bez imovine i u dugovima. Prema mnogim pokazateljima Bosna i Hercegovina se nalazi na samom dnu ekonomske ljestvice evropskih zemalja, a ... Opširnije »