Novo
Utorak, 20.02.2018.
Naslovna » Vijesti » BiH » BKC Tuzla: Promocija knjige “Islam i slobodno tržište”

BKC Tuzla: Promocija knjige “Islam i slobodno tržište”

BKC Tuzla: Promocija knjige “Islam i slobodno tržište”

U Plavoj Sali BKC Tuzla u četvrtak, 20.02.2014. godine u 18,00 sati biće promovisana knjiga “Islam i slobodno tržište” autora Admira Čavalića i Dženana Smajića. Promotori knjige su: dr. sc. Osman Kozlić i dr. sc. Emir Džambegović.

Knjiga “Islam i slobodno tržište” je prva knjiga u državi, ali i regionu koja otvoreno analizira povezanost i kompatabilnost Islama sa idejama slobodnog tržišta, tačnije liberalne ekonomske misli. Uz navedeno, knjiga pruža pionirski uvid u ideje ekonomskog liberalizma, naročito aktuelne u vrijeme protesta u BiH, odnosno potrage za rješenjima ekonomskih problema ove države.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju promociji knjige i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

Izvodi iz recenzije

  • dr. sc. Emir Džambegović
  • dr. sc. Osman Kozlić
  • Natasa Jevtovic
“Knjiga Admira Čavalića i Dženana Smajića pravo je osvježenje na tržištu ideja, te se može smatrati obaveznim štivom za sve one koji žele da se upoznaju sa još jednim važnim aspektom islama, ali i sa ekonomijom uopće i ekonomskim stanjem u Bosni i Hercegovini.”
“Djelo koje govori o našoj nasušnoj potrebi da se okrenemo poduzetništvu, da razmišljamo o tome kako nam islam može pomoći da riješimo svoje životne probleme, ono bez čega nije moguće kvalitetno posvetiti se duhovnom usavršavanju.”
“Pad komunizma je sa sobom odnio političko i ideološko jednoumlje, tako da se ljudi danas okreću novim sistemima vrijednosti, među kojima se nalazi i religija. Da li je ona u skladu sa modernim društvom i njegovim liberalnim kapitalističkim uređenjem, ili se sa njim kosi? Na to, kao i na mnoga druga veoma važna ekonomska pitanja, po prvi put na našim prostorima odgovara ova odlična knjiga.”

Komentariši ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*