Novo
Utorak, 20.02.2018.
Naslovna » Vijesti » BiH » Povjereništvo Medžlisa IZ Nevesinje počinje sa radom

Povjereništvo Medžlisa IZ Nevesinje počinje sa radom

Povjereništvo Medžlisa IZ Nevesinje počinje sa radom

Mostarski muftija Seid ef. Smajkić u petak 24.1. 20014.g. prije podne shodno odluci Rijaseta IZ u BiH u prostorijama Medžlisa IZ Mostar uručio je rješenja novoimenovanim članovima Povjereništva Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje. Sastanku su prisustvovali rukovodeći ljudi Medžlisa Islamske zajednice Mostar u čijoj nadležnosti je provođena poslijeratna organizacija vjerskog života na području opštine Nevesinje.

Na sastanku su usaglašeni stavovi o dinamici primopredaje arhive koja se odnosi na Nevesinje te dogovoreni detalji prenosa nadležnosti sa Medžlisa IZ Mostar na Medžlis IZ Nevesinje. Posebna tačka razgovora bili su projekti obnove Ljubovića džamije u Odžaku i Careve džamije u gradu Nevesinju. Predsjednik IO Medžlisa Mostar Ramiz Jelovac i glavni imam Salem ef. Dedović izrazili su punu spremnost i podršku u radu novoimenovanog Povjereništva MIZ Nevesinje te u tom smislu naglasili spremnost podrške dok se ne stvore normalni uvjeti za samostalan rad novoformiranog Medžisa.

Prioritetan zadatak Povjereništva Medžlisa IZ Nevesinje biće obnova administrativnog sjedišta i imamskog stana uz Carevu džamiju u ovom gradu. Podsjetimo Rijaseta IZ u BiH na sjednici održanoj u Sarajevu 30.12.2013.g. donio je odluku o imenovanju Povjereništva Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje i Medžlisa Islamske zajednice Bileća. U povjereništvo Medžlisa Islamske zajednice Nevesinje imenovani su u svojstvu predsjednika Šerif Kujan, Suad Jugo, Hamid Mutilović, Alija Omerika u svojstvu članova i po položaju nevesinjski imam Mehmed ef. Čopelj.

Komentariši ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*