Novo
Utorak, 16.01.2018.
Naslovna » Vijesti » BiH » Besplatne instrukcije iz matematike za školarce u Tuzli

Besplatne instrukcije iz matematike za školarce u Tuzli

Besplatne instrukcije iz matematike za školarce u Tuzli

Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Udruženje “Prosvjetitelj” organizuju besplatnu instruktivnu  nastavu iz matematike za učenike osnovnih škola.

U instruktivnu  nastavu, koja se održava u Tuzli dobrodošli su svi školarci, koji žele naučiti više ili pak ukoliko imaju problema sa nekom matematičkom oblasti.

Edukacija je osmišljena na principu instruktivne nastave – učenici dolaze kad im je potrebna pomoć, zatim odlaze, a na njihovo mjesto dolaze neki novi učenici.

Svi časovi matematike se održavaju u učionicama Behram-begove biblioteke na Solnom trgu u Tuzli.

Svakom polazniku instruktivne nastave, instruktori nastoje posvetiti što više pažnje kako bi učenik što bolje savladao gradivo.

Volonteri koji nesebično pomažu djeci su osobe koje su diplomirale ili studiraju matematiku ili neki od tehničkih fakulteta gdje se matematika kao naučna disciplina detaljnije izučava.

Cilj ovog volonterskog projekta i želja instruktora je da i na ovaj način svojim radom doprinesu boljitku zajednice, te da radeći s djecom načine ih boljim ljudima i osiguraju im bolju budućnost.

Njihov rad je na volonterskoj osnovi tako da su i časovi (jedan-dva školska sata sedmično) besplatni.

Svi zainteresirani učenici mogu se prijaviti pozivom na broj 035/252-568 ili lično u prostorijama Medžlisa IZ Tuzla. Prijave u toku.

Poziv instruktorima/volonterima

Svi instruktori/volonteri koji žele da se priključe ovom projektu škole matematike i uzmu učešće u kreiranju bolje budućnosti školaraca Tuzle, molimo da se jave na telefon: 061/290-837 ili na email: info@mirnes.net.

U projekat su trenutno uključena četiri instruktora:

  • Mirnes Smajilović, prof. matematike, Prirodno-matematički fakultet Tuzla
  • Sabrija Đedović, apsolvent matematike, Prirodno-matematički fakultet Tuzla
  • Tarik Omerspahić, dipl. ing. elektrotehnike, Elektrotehnički fakultet Sarajevo
    (Portal Matematika.ba)
  • Amar Bapić, student matematike, Prirodno-matematički fakultet Tuzla.

Fizika i hemija

U pojekat edukacije se uključio i magistar hemije, asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli, pa ako bude zainteresovanih učenika i za hemiju mogu se javiti, i pokrenuti ćemo instruktivnu nastavu iz Hemije.

Ukoliko ima neko zainteresovan od instruktora/volontera da pokrenemo i instruktivnu nastavu iz fizike, na istim principima kao matematiku, molimo da nas kontaktira na gore navedeni broj ili email.

Time bi zaokružili prirodno-matematičke predmete koje učenici teže savladavaju u redovnoj nastavi.

Komentariši ovo

Vaša email adresa neće biti objavljena.Obavezna polja su označena *

*